Loading…

ΕΣΠΕΡΙΝΟ ΕΠΑΛ ΔΡΑΜΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΟΡΙΣΑΤΕ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ

Ενημέρωση για τις πανελλαδικές εξετάσεις ΕΠΑΛ

Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία οι υποψήφιοι (μαθητές και απόφοιτοι) που επιθυμούν να συμμετάσχουν στις πανελλαδικές εξετάσεις ΕΠΑΛ για εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση καλούνται να υποβάλουν τη σχετική Αίτηση – Δήλωση (Α-Δ) για συμμετοχή στις Πανελλαδικές Εξετάσεις ΕΠΑΛ έτους 2024 από την Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2023 μέχρι και την Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου 2023.
Η προθεσμία υποβολής είναι αποκλειστική.
Αίτηση-Δήλωση για συμμετοχή στις πανελλαδικές εξετάσεις ΕΠΑΛ 2024 μπορούν να υποβάλουν οι κάτωθι υποψήφιοι:

α) Μαθητές/-τριες της τελευταίας τάξης των Ημερησίων και Εσπερινών ΕΠΑ.Λ., των Πρότυπων ΕΠΑ.Λ. και της τελευταίας τάξης του τετραετούς Λυκείου του ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.Λ. (εφόσον έχουν φοιτήσει σε αυτό επί τέσσερα (4) πλήρη σχολικά έτη), που διεκδικούν το κοινό ειδικό ποσοστό θέσεων των Ημερησίων ΕΠΑΛ σε σχολές/τμήματα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, συμπεριλαμβανομένων των σχολών: ΑΣΠΑΙΤΕ, ΑΣΤΕ, Ανώτερες Στρατιωτικές Σχολές Υπαξιωματικών (ΑΣΣΥ), Σχολή Αστυφυλάκων, Σχολή Πυροσβεστών, Σχολή Δοκίμων Λιμενοφυλάκων και Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού.

β) Μαθητές/-τριες της τελευταίας τάξης των Εσπερινών ΕΠΑ.Λ. τριετούς φοίτησης, που διεκδικούν το ειδικό ποσοστό θέσεων 1% επιπλέον του αριθμού εισακτέων σε σχολές/τμήματα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης συμπεριλαμβανομένων των σχολών: ΑΣΠΑΙΤΕ, ΑΣΤΕ και Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού.

Α. ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΓΙΑ ΜΑΘΗΤΕΣ/ΤΡΙΕΣ
Όσοι είναι μαθητές της τελευταίας τάξης των ημερήσιων και εσπερινών ΕΠΑΛ και των Πρότυπων ΕΠΑΛ, υποβάλλουν την Αίτηση – Δήλωση χωρίς δικαιολογητικά, παρά μόνο με την επίδειξη ταυτότητας, διαβατηρίου ή άλλου επίσημου εγγράφου αποδεικτικού της ταυτοπροσωπίας τους, προκειμένου να ελεγχθεί η ορθή καταχώρηση των στοιχείων.

Β. ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΓΙΑ ΑΠΟΦΟΙΤΟΥΣ/ΕΣ
Όσοι είναι απόφοιτοι, υποβάλλουν την Αίτηση – Δήλωση υποχρεωτικά συνοδευόμενη από ευκρινές φωτοαντίγραφο του τίτλου απόλυσης (πτυχίο ή/και απολυτήριο) και με την επίδειξη ταυτότητας, διαβατηρίου ή άλλου επίσημου εγγράφου αποδεικτικού της ταυτοπροσωπίας τους, προκειμένου να ελεγχθεί η ορθή καταχώρηση των στοιχείων. Οι απόφοιτοι τεχνικών ή επαγγελματικών λυκείων της αλλοδαπής συνυποβάλλουν τη βεβαίωση ισοτιμίας από τον ΕΟΠΠΕΠ.

Γ. ΤΟΠΟΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ
– Οι μαθητές της τελευταίας τάξης των ημερήσιων και εσπερινών ΕΠΑΛ και των Πρότυπων ΕΠΑΛ, υποβάλλουν την Αίτηση – Δήλωση στο ΕΠΑΛ/Π.ΕΠΑΛ φοίτησής τους.
– Οι απόφοιτοι υποβάλλουν την Αίτηση – Δήλωση στο ΕΠΑΛ αποφοίτησής τους ή στο πλησιέστερο στην κατοικία τους ΕΠΑΛ. Ειδικότερα, οι υποψήφιοι για τις πανελλαδικές εξετάσεις ημερησίων ΕΠΑΛ καταθέτουν την Αίτηση – Δήλωση (ΥΠΟΔΕΙΓΜΑ 1) σε ημερήσιο ΕΠΑΛ, ενώ οι υποψήφιοι για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις εσπερινών ΕΠΑΛ καταθέτουν την Αίτηση – Δήλωση (ΥΠΟΔΕΙΓΜΑ 2) σε εσπερινό ΕΠΑΛ.

Δ. ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ
Τα έντυπα της Αίτησης – Δήλωσης (Υποδείγματα 1 και 2) αναρτώνται στο διαδίκτυο (στην επίσημη ιστοσελίδα www.minedu.gov.gr, στον σύνδεσμο ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ). Ο/η υποψήφιος/α μπορεί να κατεβάσει, να αποθηκεύσει και να εκτυπώσει το αρχείο της Αίτησης – Δήλωσης που κατά περίπτωση τον αφορά.
Αντίγραφο των εντύπων της Αίτησης – Δήλωσης για ενημέρωση και συμπλήρωση από τον υποψήφιο θα υπάρχει διαθέσιμο και στο ΕΠΑΛ.
Ο/Η υποψήφιος/α συμπληρώνει, μόνο τα γκρι σκιασμένα στοιχεία, χειρόγραφα και στη συνέχεια την υποβάλλει για ηλεκτρονική καταχώριση ο ίδιος ή ο νόμιμα εξουσιοδοτημένος εκπρόσωπός του μέσα στην προβλεπόμενη προθεσμία, είτε, στο ΕΠΑΛ/Π.ΕΠΑΛ φοίτησης για τους μαθητές, είτε, στο ΕΠΑΛ από το οποίο αποφοίτησε ή στο πλησιέστερο στην κατοικία του ΕΠΑΛ για τους αποφοίτους. Μετά την ηλεκτρονική καταχώριση στο πληροφοριακό σύστημα myschool εκτυπώνονται δύο αντίγραφα. Ο/η υποψήφιος/α ελέγχει την ορθότητα των στοιχείων και ότι αυτά πράγματι ανταποκρίνονται στις επιθυμίες του, υπογράφει και στα δύο αντίγραφα και παραλαμβάνει το ένα, το οποίο και φυλάσσει μέχρι το τέλος των εξετάσεων. Το δεύτερο υπογεγραμμένο αντίγραφο φυλάσσεται στο ΕΠΑΛ κατάθεσης. Σε περίπτωση που κάποιος/α υποψήφιος/α θελήσει εντός του διαστήματος υποβολής της Α-Δ, να τροποποιήσει την Α-Δ που υπέβαλε, τότε θα πρέπει να μεταβεί στο Λύκειο κατάθεσης της αρχικής Α-Δ όπου θα ζητήσει την ακύρωση της προηγούμενης και την υποβολή νέας με την ίδια ως άνω διαδικασία.

ΑΙΤΗΣΗ-ΔΗΛΩΣΗ ΕΠΑΛ (9Ξ1Η46ΝΚΠΔ-0Λ5)

ΟΔΗΓΙΕΣ ΥΠΟΔΕΙΓΜΑΤΟΣ 2 Εσπερ ΕΠΑΛ 2024

ΥΠΟΔΕΙΓΜΑ 2 Α-Δ ΕΣΠ ΕΠΑΛ 2024