Loading…

ΕΣΠΕΡΙΝΟ ΕΠΑΛ ΔΡΑΜΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΟΡΙΣΑΤΕ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ

Εκσυγχρονίζω την Ηλεκτρολογική Εγκατάσταση του Σχολείου μου!

Στα πλαίσια του προγράμματος Μια Νέα Αρχή στα ΕΠΑΛ, οι μαθητές είχαν την ευκαιρία  να μελετήσουν την Ηλεκτρολογική Εγκατάσταση του σχολείου μας και να κατασκευάσουν μια σύγχρονη που θα βελτιώνει μεγάλες Ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις όπως είναι και αυτή του σχολείου μας.

Έτσι ασχολήθηκαν με το αντικείμενο που αγαπούν την Ηλεκτρολογία και όσα έχουν μάθει και να τα εφαρμόσουν με σύγχρονο τρόπο έτσι ώστε να βελτιώσουν τον χώρο που περνάνε μεγάλο μέρος της ζωής τους, το σχολείο τους. Ήρθαν σε επαφή με ανθρώπους που ασχολούνται με την αγορά ηλεκτρολογικού υλικού καθώς και επαγγελματίες του χώρου και να συζητήσουν για σύγχρονες ηλεκτρολογικές λύσεις. Ανάπτυξαν τη φαντασία τους έτσι ώστε να βρουν καινοτόμες λύσεις και να είναι ικανοί να συνθέσουν γνώσεις από διαφορετικά μαθήματα έτσι ώστε να πετύχουν της λύσεις πους επιθυμούν. Έγινε προσπάθεια να παρουσιαστεί το έργο τους με απλότητα και ελκυστικότητα στο κοινό έτσι ώστε να μπορέσουν να το διαδώσουν και να εφαρμοστεί και από άλλα σχολεία και σε άλλες εφαρμογές. Καθώς επίσης να προσελκύσουν και άλλους να ασχοληθούν με το αντικείμενο που αυτοί επέλεξαν και αγαπούν την Ηλεκτρολογία δείχνοντας το πόσο ενδιαφέρον έχει, μέσου του έργου τους.

Συγκεκριμένα οι μαθητές επισκεφτήκαν τους Ηλεκτρικούς πίνακες του σχολείου και ιδιαίτερα τους πίνακες ηλεκτρολογικού τομέα είδαν τις εγκαταστάσεις φωτισμού και θέρμανσης και κουδουνιών και έγινε μελέτη και ανάλυση αυτών. Στην συνέχεια οι μαθητές συνεργάστηκαν για την μελέτη και κατασκευή συμβατικού Ηλεκτρικού πινάκα καθώς και στο εργαστήριο αυτοματισμών πειραματίστηκαν πως θα μπορέσουν να τον αυτοματοποιήσουν ώστε να μπορούν να ελέγχουν τμήματα φωτισμού θέρμανσης και κουδουνιού. Για την δράση, το σχολείο προμηθεύτηκε ένα PLC ικανό να συνδέεται με το διαδίκτυο καθώς και μία μονάδα ικανή να συνεργάζεται με το δίκτυο κινητής τηλεφωνίας καθώς και ηλεκτρολογικό υλικό απαραίτητο για την διασύνδεση των παραπάνω.

Λόγω Κορονοϊού, κατά την διάρκεια της δράσης όλοι οι κανόνες υγιεινής τηρήθηκαν καθώς και οι απαραίτητες αποστάσεις. Για όλα τα βήματα που κάναμε δημοσιεύουμε φωτογραφίες στην ειδικό χώρο της ιστοσελίδας του σχολείου μας και τα αποτελέσματα της δράσης θα παρουσιαστούν μέσω ανοιχτής τηλεσυδιάσκεψης στο ενδιαφερόμενο κοινό με την πλατφόρμα cisco webex meetings.

 

1 Μελέτη και ανάλυση του κεντρικού Ηλ. Πίνακα των εργαστηρίων του Τομέα ηλεκτρολογίας 1

 

2 Μελέτη και ανάλυση του κεντρικού Ηλ. Πίνακα των εργαστηρίων του Τομέα ηλεκτρολογίας 2

 

3 Μελέτη και ανάλυση του κεντρικού Ηλ. Πίνακα των εργαστηρίων του Τομέα ηλεκτρολογίας 3

 

4 Μελέτη και ανάλυση του Ηλ. Υποπίνακα καθώς και του Πίνακα Δικτύου του εργαστηρου των Αυτοματισμών 1

 

5 Μελέτη και ανάλυση του Ηλ. Υποπίνακα καθώς και του Πίνακα Δικτύου του εργαστηρου των Αυτοματισμών 2

 

6 Μελέτη και κατσασκευή συμβατικού Ηλεκτρικού Πίνακα

 

7 Εισαγωγή στους αυτοματισμούς και πως μπορούμε να ελέγξουμε φωτισμό κουδούνια θέρμανση του σχολείου μας με PLC1

 

8 Εισαγωγή στους αυτοματισμούς και πως μπορούμε να ελέγξουμε φωτισμό κουδούνια θέρμανση του σχολείου μας με PLC2

 

9 Κατασκευή Logo8