Loading…

ΕΣΠΕΡΙΝΟ ΕΠΑΛ ΔΡΑΜΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΟΡΙΣΑΤΕ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ

Δημιουργία και Κατασκευή Παραμυθιού από τους Μαθητές

Η βιβλιοθήκη είναι ένα ζωντανό κύτταρο γνώσης, εκπαίδευσης και πολιτισμού. Αποτελεί τη σημαντικότερη εξωδιδακτική δράση κάθε κοινωνίας, καθώς και το βασικότερο μέσο επαφής, κυρίως των νέων με το χώρο του βιβλίου. Αποστολή της είναι να προσφέρει πρόσβαση στη γνώση, να αναπτύξει τη φιλαναγνωσία, να βοηθήσει στην εκπαιδευτική διαδικασία, και να δοθούν κίνητρα έτσι ώστε οι αναγνώστες να έρθουν σε επαφή με περισσότερα βιβλία.

Στα πλαίσια του προγράμματος Μια Νέα Αρχή στα ΕΠΑΛ, το σχολείο είχε την ευκαιρία να εξοπλίσει τη βιβλιοθήκη με παιδικά λογοτεχνικά βιβλία τα οποία είναι απαραίτητα στην εκπαιδευτική διαδικασία των μαθητών, που επιλέγουν τον Τομέα Υγείας Πρόνοιας και Ευεξίας. Έτσι οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να τα ξεφυλλίσουν και να έρθουν σ’ επαφή με το μαγικό κόσμο του βιβλίου. Μέσα από αυτή τη διαδικασία, εξασκήθηκαν στην αφήγηση του παραμυθιού, και κατάλαβαν ότι η επαφή με τα βιβλία είναι αναντικατάστατη πηγή ευχαρίστησης, γλωσσικής καλλιέργειας, συναισθηματικής ισορροπίας, τρόπος διασκέδασης και διαφυγής.

Στα πλαίσια της δράσης με τίτλο « Μ’ ένα βιβλίο ταξιδεύω…!!!»,οι μαθητές μέσα από τα κείμενα και την εικονογράφηση των παιδικών λογοτεχνικών βιβλίων, εμπνεύστηκαν και κατάφεραν να δημιουργήσουν το δικό τους παραμύθι, το οποίο απευθύνεται σε παιδιά προσχολικής ηλικίας, και το οποίο μετά από τη σύμφωνη απόφαση των μαθητών, δωρίστηκε στους δύο Βρεφονηπιακούς Σταθμούς της πόλης μας.

Ακολουθεί φωτογραφικό υλικό από την εργασία των μαθητών.