Loading…

ΕΣΠΕΡΙΝΟ ΕΠΑΛ ΔΡΑΜΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΟΡΙΣΑΤΕ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ

“Το ταξίδι μου στην ανατομία” της Δήμητρας Καμπερίδου, Τομέα Υγείας-Πρόνοιας-Ευεξίας, Τάξη Β΄1, Εσπερινό ΕΠΑ.Λ. Δράμας

Το ταξίδι μου στην ανατομία 

Οδεύοντας προς το τέλος αυτής της σχολικής χρονιάς, τα συναισθήματα, οι εμπειρίες και οι γνώσεις του Τομέα Υγείας του Εσπερινού Λυκείου, απροσδόκητα υπέροχες ! Χρησιμότατες πρωτίστως στην καθημερινότητά μας, μιας και το είδος και η μετάδοση της γνώσης από όλους τους εκπαιδευτικούς ήταν εξαιρετική!

Το μάθημα με τα πιο πολυποίκιλα συναισθήματα η ΑΝΑΤΟΜΙΑ – κάποιες φορές άγγιζε ιατρική διατριβή μεταπτυχιακού!

Με την επεξηγηματική και ουσιώδη προσέγγιση της εκπαιδευτικού μετατράπηκε σε μια προσιτή, ελκυστική και γνωσιακή διεύρυνση του τι είμαστε και με πόση σοφία φτιαχτήκαμε.

Ξεκινώντας με την υπέροχη λειτουργία του κυττάρου (του πρώτου δομικού στοιχείου του οργανισμού)  και συνεχίζοντας με πιο πολύπλοκες έννοιες, όπως το μυοσκελετικό, το νευρικό σύστημα και τα αισθητήρια όργανα.

Έγινε μια καταγραφή των δυνατοτήτων μας ως άνθρωποι, αλλά και το πόσο εύθραυστοι είμαστε. Εκτιμήσαμε το πόσο σημαντικός είναι ο καθένας από εμάς και τη σημαντικότητα του πολύτιμου αγαθού της υγείας, ως μια βιοψυχοκοινωνική οντότητα (σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας).

Πόση λοιπόν η αναγκαιότητα της πρόληψης που είχαν κατανοήσει πρώτοι ο Ιπποκράτης , ο Διοσκουρίδης, ο Πλίνιος και πολλοί άλλοι…

Ευχαριστούμε πολύ γι’ αυτό το γνωσιακό ταξίδι!!!

Δήμητρα Καμπερίδου,

Τομέας Υγείας-Πρόνοιας-Ευεξίας, Τάξη Β΄1, Εσπερινό ΕΠΑ.Λ. Δράμας